top of page
albertgas3

Cèdula habitabilitat a L’Ametlla de Mar.

Albert Gas Arquitectura ofereix serveis especialitzats en la realització i tramitació de cèdules d'habitabilitat a L'Ametlla de Mar.

 

Aquests serveis inclouen:

•    Inspecció de l'habitatge per part d'un tècnic qualificat.
•    Elaboració del certificat d'habitabilitat.
•    Tramitació de la cèdula d'habitabilitat davant la Generalitat de Catalunya.

El nostre despatx compta amb una dilatada experiència en la gestió de cèdules d'habitabilitat a L'Ametlla de Mar. Aquesta experiència ens permet garantir la correcta realització del procés i la conformitat de la cèdula d'habitabilitat amb la normativa vigent.

Si necessita obtenir la cèdula d'habitabilitat per al seu habitatge a L'Ametlla de Mar, Albert Gas Arquitectura és la seva millor opció. Comptem amb l'experiència, l'especialització i l'eficiència que necessiteu per obtenir la cèdula d'habitabilitat amb celeritat i sense complicacions.
 

Què és una cèdula d'habitabilitat?

La cèdula d'habitabilitat és, doncs, una acreditació administrativa que certifica l'adequació d'un habitatge per a la seva ocupació. Aquesta acreditació es basa en una inspecció de l'habitatge per part d'un tècnic qualificat, que verifica el compliment dels requisits de seguretat, salubritat i habitabilitat.


Els requisits que ha de complir un habitatge per obtenir la cèdula d'habitabilitat es determinen en la normativa vigent. En general, aquests requisits es refereixen a les següents àrees:


•  Seguretat: L'habitatge ha de tenir les mesures de seguretat necessàries per garantir la protecció de les persones que l'habiten, com ara les instal·lacions elèctriques i de gas en bon estat, etc.


•  Salubritat: L'habitatge ha de disposar d'instal·lacions sanitàries en bon estat i d'un sistema de ventilació adequat.


• Habitabilitat: L'habitatge ha de tenir una superfície mínima i una distribució adequada per a les necessitats de les persones que l'habitaran.


Dins de la cèdula d'habitabilitat es detallen l’adreça, la superfície útil, la referencia cadastral, les peces que conformen l’habitatge, la ocupació, el tècnic i la validesa de la cèdula.

Quines modalitats de cèdules d'habitabilitat existeixen?

En concret, el Decret 141/2012, de 30 d'octubre, estableix que les cèdules d'habitabilitat poden ser de tres tipus:

•Cèdula d'habitabilitat de primera ocupació: S'aplica a habitatges de construcció recent o de nova edificació que estan sent ocupats per primera vegada.


•Cèdula d'habitabilitat de primera ocupació de rehabilitació: S'assigna a habitatges que han experimentat una rehabilitació substancial o una intervenció significativa, i que estan sent ocupats per primera vegada després d'aquesta actuació.


•Cèdula d'habitabilitat de segona ocupació: Es concedeix a habitatges ja existents que han estat ocupats amb anterioritat i s'estan posant de nou a disposició per a la seva ocupació.
 

Per a què necessito la Cèdula d'Habitabilitat?

La cèdula d'habitabilitat és un document oficial que certifica que un habitatge compleix amb les condicions mínimes d'habitabilitat establertes per la normativa vigent. A Catalunya, la cèdula d'habitabilitat és obligatòria per a la transacció d'immobles, incloent-hi la seva venda, lloguer o cessió d'ús. A més, és un requisit necessari per a la contractació de serveis bàsics com l'aigua, l'electricitat, el gas i les telecomunicacions.

Quina és la vigència de la cèdula d'habitabilitat del meu habitatge a L'Ametlla de Mar?

Per comprovar la vigència de la cèdula d'habitabilitat d'un habitatge a L'Ametlla de Mar, es poden utilitzar les següents opcions:

Mitjançant els serveis d'un arquitecte tècnic: Els arquitectes tècnics tenen accés a la plataforma de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya i poden proporcionar informació sobre l'estat de la cèdula d'habitabilitat d'un habitatge. Per a això, és necessari proporcionar a l'arquitecte tècnic l'adreça completa de l'habitatge. Pots contactar-nos a través del correu electrònic disponible al nostre lloc web www.agasarquitectura.com o trucant al 630 810 759.

Trucant al 012: La Generalitat de Catalunya ofereix un servei d'informació telefònica, el 012, que permet consultar l'estat de la cèdula d'habitabilitat d'un habitatge. Per a això, és necessari proporcionar al 012 l'adreça completa de l'habitatge i el número de la cèdula d'habitabilitat, si es coneix.

Presencialment a l'Oficina d'Habitatge de Tortosa: L'Oficina d'Habitatge de Tortosa també permet consultar l'estat de la cèdula d'habitabilitat d'un habitatge. Per a això, és necessari presentar-se a l'oficina amb l'adreça completa de l'habitatge i, si es coneix, el número de la cèdula d'habitabilitat.
 

Quin és el procediment per sol·licitar un duplicat de la cèdula d'habitabilitat en cas de pèrdua?

Contacta’ns a través del correu electrònic disponible al nostre lloc web www.agasarquitectura.com o trucant al 630 810 759. Nosaltres ens encarreguem de la gestió.

Quina és la durada de la meva cèdula d'habitabilitat?

En concret, les cèdules d'habitabilitat concedides per primera o segona ocupació després de l'any 2004 tenen una validesa de 15 anys.

 

En canvi, les cèdules d'habitabilitat concedides per primera ocupació a partir de l'any 2013 tenen una validesa de 25 anys.

Per exemple, una cèdula d'habitabilitat concedida per primera ocupació l'any 2005 tindrà una validesa de 15 anys, fins a l'any 2020. En canvi, una cèdula d'habitabilitat concedida per primera ocupació l'any 2014 tindrà una validesa de 25 anys, fins a l'any 2039.
 

bottom of page