top of page
albertgas3

Cèdula habitabilitat a Sant Carles de la Ràpita

A Albert Gas Arquitectura, oferim serveis especialitzats en la realització i tramitació de cèdules d'habitabilitat a Sant Carles de la Ràpita.

 

Entenem que aquest document és imperatiu per a la venda o lloguer d'un habitatge i per contractar serveis bàsics com aigua o llum.

 

La experiència en la gestió de cèdules d'habitabilitat a Sant Carles de la Ràpita destaca per la nostra especialització i orientació local. Això minimitza els possibles retards en el procés, assegurant al mateix temps la conformitat amb els estàndards normatius vigents.

 

Reconeixem la urgència associada a aquest tràmit per als nostres clients. Amb el nostre compromís envers l'eficiència, realitzarem la inspecció de manera ràpida i eficaç, assegurant la conformitat amb els requisits de la Generalitat de Catalunya. Aquest enfocament és fonamental per prevenir demores futures que puguin derivar-se de requisits addicionals o de problemes de gestió ineficaç. Si necessita la cèdula d'habitabilitat amb celeritat, confiï amb nosaltres.

Què és la cèdula d'habitabilitat?

La cèdula d'habitabilitat representa una acreditació administrativa que certifica que un habitatge compleix amb els requisits mínims d'habitabilitat establerts per la normativa vigent, confirmant la seva adequació per a l'ocupació.

Dins de la cèdula d'habitabilitat es detallen:

• Adreça: La ubicació precisa de l'habitatge.

• Superfície útil: Les dimensions utilitzables de l'habitatge, excloent àrees com passadissos, banys, cuines i trasters.

• Referència cadastral: El codi identificatiu de l'habitatge en el cadastre.

• Peces: La descripció de les estances i espais que formen part de l'habitatge.

• Límit màxim d'ocupació: El nombre màxim de persones que poden habitar l'espai.

• Tècnic: Informació detallada sobre el professional responsable de la certificació.

•Validesa: La data de venciment del certificat.

Quines modalitats de cèdules d'habitabilitat existeixen?

• Primera Ocupació: S'aplica a habitatges de construcció recent o de nova edificació que estan sent ocupats per primera vegada.

• Primera Ocupació de Rehabilitació: S'assigna a habitatges que han experimentat una rehabilitació substancial o una intervenció significativa, i que estan sent ocupats per primera vegada després d'aquesta actuació.

• Segona Ocupació: Es concedeix a habitatges ja existents que han estat ocupats amb anterioritat i s'estan posant de nou a disposició per a la seva ocupació.

Per a què es necessita la cèdula d'habitabilitat?

La cèdula d'habitabilitat és un document imprescindible per a la transacció d'immobles, incloent-hi la seva venda, lloguer o cessió d'ús. A més, és un requisit necessari per a la contractació de serveis bàsics com l'aigua, l'electricitat, el gas i les telecomunicacions. Aquest document, acompanyat del certificat d'eficiència energètica, verifica que l'habitatge compleix amb les condicions mínimes d'habitabilitat i eficiència energètica establertes per la normativa vigent.

El meu habitatge a Sant Carles de la Ràpita té la Cèdula d'Habitabilitat vigent?

Aquestes opcions et permetran conèixer l'estat actual de la teva Cèdula d'Habitabilitat de manera efectiva:

 

Mitjançant els serveis d'arquitectes tècnics: Els professionals com nosaltres tenim accés a la plataforma de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya i podem proporcionar-te la informació que necessites. Pots contactar-nos a través del correu electrònic disponible al nostre lloc web www.agasarquitectura.com o trucant al 630 810 759.

 

Trucant al 012: Pots posar-te en contacte amb la Generalitat de Catalunya trucant a aquest número i sol·licitar informació sobre l'estat de la teva Cèdula d'Habitabilitat.

 

Presencialment a l'Oficina d'Habitatge de Tortosa: Si prefereixes una interacció presencial, pots dirigir-te a l'Oficina d'Habitatge de Tortosa, situada a la Plaça Gerard Vergés, 1, 43500 Tortosa, Tarragona.

He perdut la meva cèdula d’habitabilitat, com puc tramitar el duplicat?

Per obtenir una còpia de la cèdula d'habitabilitat vigent, pots realitzar la sol·licitud de manera presencial i gratuïta. Això es pot fer en qualsevol Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) o, de manera específica, a l'Oficina d'Habitatge de Tortosa.

Fins quan dura la meva cèdula d'habitabilitat?

Els terminis de vigència de les Cèdules d'Habitabilitat varien segons el tipus:

 

Les Cèdules d'Habitabilitat de Primera i Segona Ocupació, concedides abans del 2004, mantenen la seva validesa durant un període de 10 anys.

 

Per les Cèdules d'Habitabilitat de Primera i Segona Ocupació, concedides després del 2004, el període de vigència s'estén fins als 15 anys.

 

Les Cèdules d'Habitabilitat de Segona Ocupació, emeses a partir de l'any 2013, gaudeixen d'una validesa de 15 anys.

bottom of page